Pada akhir 2016 , anak perempuan saya mengadu bila dia bangun dari tidur pandangan mata dia menjadi kabur .Saya pelik .Dalam sekelip mata berlaku.Saya membawa anak saya ke kedai cermin mata untuk membuat cermin mata .Namun ia nya bertahan sementara .Selepas 2 minggu anak saya tidak mahu memakai cermin mata .Saya mulai rasa risau.
Anak saya juga mengadu tidak nampak apa yang ditulis oleh guru di papan hitam sekolah.Saya berasa tidak sedap hati.Keesokannya , saya dan isteri membawa anak kami ke hospital untuk mengetahui lebih lanjut tetang masalah mata anak kami.
Pap!Setelah pemeriksaan , doctor segera menulis surat untuk dirujuk kepada pakar .Aku tergumam .Teruk sangat ke masalah mata anak aku ni ? aku tertanya – tanya di dalam hati.Doktor pakar mengesahkan sebelah mata kanan mata anak saya tidak boleh melihat dan sebelah kiri hanya boleh melihat dalam jarak sejengkal sahaja.Tambahan dokotr , penyakit anak saya merupakan penyakit pertama yang dialami oleh kanak – kanak .Kebiasaanya , penyakit ini berlaku kepada remaja berusia 20 tahun keatas.
Aku segera berbincang dengan doctor untuk segera memberi rawatan kepada anak saya.Namun jawapan yang kuterima hampa .Doktor mengesahkan penyakit anak saya tidak ada rawatan atau ubat yang boleh menyembuhkan .Allahu kuatnya dugaan yang kau beri Ya Allah .Kami balik dengan sangat kecewa .
Namun setiap dugaan yang ALLAH beri kepada umatnya pasti ade penyelesaiannya.Allah telah menghantar seorang sahabat yang memperkenalkan satu produk mata , Ainun Beauty.Niat kami ingin berikhtiar dan tawakal dengan produk .Alhamdulilah syukur Ya Allah selepas titis Ainun Beauty kini anak saya boleh melihat dengan jelas , malah mampu membaca .Syukur .Sebak dengan pertolongan –Mu Ya Allah kepada hamba mu ini.
Dulu saya merasakan masa depan anak saya akan gelap.Hingga kan memikirkan , mampukah anak saya meneruskan persekolahan seperti kanak kanak yang lain.Alhamdulilah berkat ikhtiar dan izin Allah anak saya semakin baik penglihatan mata nya .Syukur Ya Allah dan terima kasih Ainun Beauty

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Need help? Let's chat with us!

We are here to help you! Do not hesitate to ask us anything. Click below to start chat.

Manager

Amalina

Online

Amalina

Hi! Apa boleh Saya Bantu? 00.00
Scroll to Top